MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Kilis Kübbülmüşviyye Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kilis Kübbülmüşviyye Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 300 gram sinirsiz ve yağsız dana veya koyun etinden kıyma
- 300 gram koyun gömlek yağı,
- Üç su bardağı çiğ köftelik bulgur,
- Yarım komposto tabağı ceviz içi,
- Bir baş soğan,
- İki çorba kaşığı nane,
- Bir tatlı kaşığı tarçın,
- Yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı biber.
Kübbülmüşviyye Nasıl Yapılır?
- Bulgur tepsiye koyulur
- Üzerine soğan küçük parçacıklar halinde doğranır
- Üzerine tuz, kırmızıbiber eklenir
- Biraz bulgur, soğan ve baharatlar biraz yoğurulduktan sonra yağsız eti de eklenir ve sakız kıvamına geline kadar yoğurmaya devam edilir
- Başka küçük tepsiye iç yağı ufak ufak doğranır
- Yağlar sakız gibi oluncaya kadar sıcak su eklenerek yoğurulur
- Yoğrulmuş iç yağına nane, karabiber, tuz, kırmızı biber, tarçın ve ceviz içi eklenir
- Tekrar yoğurulan yağ ve baharat karışımı küçük parçalara ayrılır ve her bir parça badem şeklinde yuvarlanır
- Hazır olan köfteden iri parçalar alınır ve yuvarlak hale getirilir
- Her yuvarlanmış parça ele alınarak içli köfte büyüklüğünde içi oyulur
- İçleri oyulmuş köftelerin içine badem şeklinde hazırlanan iç yağlar koyulur
- Sonra yine aynı içli köfte gibi köftelerin ağzı kapatılır
- Hazırlanan kübbülmüşviyyeler ızgarada pişirilir
- Pişirme işlemi isteğe göre fırında da yapılabilir, hatta pişmiş kübbülmüşviyyeler sonradan tekrar yağda da kızartılabilir