MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Cennet Çamuru Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Cennet Çamuru Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 100 gram tereyağı,
- 200 gram Kadayıf
- 1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 1 rulo kaymak
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 4-5 damla limon suyu
- 1 su bardağı su
Cennet Çamuru Nasıl Yapılır?
- Teflon tepsiyi ocağın üzerine koyun ve tereyağı eritin
- Yağ eridikten sonra ocağın altını kısın ve kadayıfları yavaş yavaş ekleyin
- Kadayıfların birbirine yapışmaması için sık sık karıştırın ve yaklaşık 10 dakika kavurmaya devam edin
- Şeker de ekleyerek kadayıflar kızarıncaya kadar 5 dakika kavurun
- Kavrulan kadayıfları küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın ve tek bir parça olmasını sağlayın.
- Üzerine parça parça kaymak koyarak fıstık serpin
- Hazır olan cennet çamuru ılık iken servis edin