MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Yakitori Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yakitori Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 6 tane kemiksiz derili tavuk budu
- 1 demet taze soğan
- 7 baharat karışımı
- 150 ml soya sosu
- ½ su bardağı şeker
- 5 tatlı kaşığı sake veya sek beyaz şarap
- 1 yemek kaşığı un
Yakitori Nasıl yapılır?
- Yakitori tavuğun sosunu hazırlamak için su, soya sosu, un ve kesme şekeri bir sos tenceresine alın ve şeker eriyinceye kadar kaynatın
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve sos üçte birini çekene kadar ağır ağır pişirin
- Tavuk butlarını 6 ayrı parçaya bölün
- Soğanları 3 cm uzunluğunda kesin
- Tavuk ve soğanları sırasıyla şişe dizin ve ızgarada orta ateşte 5-10 dakika kadar pişirin
- Pişirme esnasında tavukların üstüne fırça ile sık sık sos sürün
- Servis tabağına aldıktan hemen sonra 7 baharat karışımını üstüne serpin