MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Avgolemono Çorbası Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Avgolemono Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 2 tam kemikli tavuk budu
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 tane kereviz
- 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
- 1 tane limon
- 2 yumurta sarısı
Avgolemono Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tavuk butlarını yıkayıp, 1.5 litrelik suda 45 dakika kadar haşlayın
- Orta ateşte haşlanan etleri kemiklerinden ayırarak suyunu süzdürün
- Soğanları küp küp doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurmaya başlayın
- Tercihe bağlı olarak içine 1 diş sarımsak da eklenebilir.
- Havuç, patates ve kerevizi doğradıktan sonra 1-2 dakika kadar kavurun
- Tavukların haşlandığı suyu yeniden tencereye alarak 7-8 dakika kadar yüksek ateşte kaynatın
- Didiklenen tavukları ve yarım su bardağı pirinci tencereye atın ve 15 dakika daha kaynatın
- Sosu için; 2 yumurta sarısını bir kapta çırpın ve üzerine limon suyu ekleyin
- Yumurta ve limon suyunu iç içe geçirin
- Sonrasında 1-2 kepçe tavuk suyunu yavaş yavaş pişmeyecek şekilde yumurta sosuna ekleyerek çırpın
- Sosun sıcaklığı uygun hale gelince tencereye ekleyin
- Doğranan yarım demet dereotunu da tencereye ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatın