MasterChef'te Yapılmış En Popüler Yemek Tarifleri: Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi
TV8 ekranlarında yayınlanan bol reytingli yarışma MasterChef'te birbirinden lezzetli yemeklere imza atılıyor. Yemekler yapılırken izleyicinin ağzı sulanıyor zaman zaman. İşte o ağız sulandıran tarifleri, evde denemeye ne dersiniz. İşte birbirinden lezzetli Masterchef Tarifleri...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 4 tane kemiksiz tavuk kalça
- 1 tane orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 tane orta boy rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 diş sarımsak
- 1tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
Baharat karışımı için:
- 1 çay kaşığı keten tohumu
- 1 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 tane kakule
- 1 tane defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kimyon tohumu
- 1 çay kaşığı tane karabiber
- 1 tane karanfil
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tane küçük boy kurutulmuş chili biberi
- 1,5 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı pul biber
Tikka Masala Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
- Kalın tabanlı bir tavanın içinde tane karabiber, kimyon tohumu, keten tohumu, karanfil ve kişnişi kokuları çıkana kadar kısık ateşte çevirin
- Ardından kavrulan baharatları bir havana aktarın
- Kakulenin de tohumlarını çıkartarak bu baharatlara ilave edin
- Zerdeçal, toz kırmızı biber, pul biber ve kurutulmuş chili biberi de ekleyerek dövmeye başlayın
- Tüm baharatlar bir araya gelip toz oluncaya kadar bu işleme devam edin
- Baharat karışımını bir kavanoza koyun
- Tavukları küp küp doğrayın
- Derin bir kap içerisine süzme yoğurt, limon suyu, zeytinyağı ve tuz koyarak çırpın
- Sarımsağı ezin ve yoğurtlu karşımın içerisine zencefil ile birlikte ekleyin
- Hazırlanan baharat karışımından 1 yemek kaşığı bu yoğurda ekleyin
- Hazırlanan karışımın içine tavukları da ilave ederek harmanlayın
- Daha sonrasında streç film kapatarak 4-6 saat buzdolabında dinlendirin
- Orta boy bir sos tenceresine tereyağı ekleyin
- Ardından minik küpler halinde soğanları da tencereye dahil edin
- Üstüne rendelenmiş domates ve domates salçası da dahil ederek güzelce karıştırın
- İçine defne yaprağı da atın
- Oda ısısındaki kremayı karıştırarak azar azar üstüne ilave edin ve sosun yoğunlaşmasını sağlayın
- Sos hazırlandığı esnada kısık ateşte olmalıdır.
- Ayrı bir tavada ısıtılan zeytinyağına tavukları ekleyin
- 10-12 dakika kadar karıştırarak pişirin
- Daha sonrasında tavukları ocakta hazır olan bol baharatlı sosun içine ilave edin
- Sosla birlikte 10-15 dakika kadar daha pişirin
- Pişmesinin hemen ardından kapağını kapatın ve 15 dakika dinlendirin