Sıcakta Yemekle Uğraşamam Diyenlere: Muzlu Çikolatalı Tost
Tost, iki dilim ekmek arasına peynir, sucuk, pastırma, jambon, salam gibi malzemelerin konulup, genellikle tost makinesi ya da tost makinesinde ısıtılarak pişirildiği, sıcak ve lezzetli bir sandviç türüdür. Tost, pratik bir şekilde hazırlanabilmesi, farklı malzemelerle çeşitlendirilebilmesi ve lezzetli olması nedeniyle yaygın olarak tercih edilen bir atıştırmalık veya hafif öğündür. Restoranlarda, kafelerde ve evlerde sıkça tüketilen tost, dünya genelinde popüler bir yiyecek olarak bilinir. Hem ayaküstü yenebilen bu yiyecek, yemek yapmaya üşenen hanımlar ve beyler için tercih sebebidir. Hem klasik tostlardan sıkılanlara hem de yemek yapmaya üşenenlere gelsin bu tarif...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Muzlu Çikolatalı Tost Tarifi
Malzemeler:
- 4 dilim tost ekmeği
- 80 gram bitter ya da sütlü çikolata
- 1 tane muz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Muzlu Çikolatalı Tost Nasıl Yapılır?
- Tost ekmeklerinin bir yüzü tereyağı ile yağlanır
- Yağlanan ekmek dilimleri daha önce kızdırılmış tavaya koyulur ve orta ateşte dilimler altın sarısı rengini alana kadar kızartılır
- Muz arzu edilen kalınlıkta dilimlenir
- Kızaran ekmek dilimleri ocaktan alınır
- İki tane kızarmış ekmek diliminin üzerine önce çikolata ardından da muz dilimleri yerleştirilir
- Kalan 2 dilim kızarmış tost ekmeği ile üzerleri kapatılır
- Çikolatanın akışkan bir hale gelmesi için tostlar tost makinesine koyulur
- Hazır olan tostlar servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri dökülür