Yaz Yemekleri: Kızarmış Pirinç Tarifi

Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yaz Yemekleri: Kızarmış Pirinç Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kızarmış Pirinç Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kırmızı dolma biber
  • 1 soğan
  • 2 taze soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram pirinç
  • 2 tane yumurta
  • 50 gram bezelye
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı susam yağı

Kızarmış Pirinç Nasıl Yapılır?

  • Dolmalık biber küp küp doğranır
  • Soğanlar ince doğranır, Taze soğanlar da incecik doğranır
  • Tüm doğranan sebzeler Airfryer yada fırına koyulur ve üzerine tereyağı eklenir
  • 200 derecede 10 dakika boyunca sebzeler pişirilir
  • Pirinçler bir tencerede pişirilir
  • Yumurtalar da çırpılır
  • Pirinçler piştikten sonra yumurtalar, bezelye, soya sosu, ve susam yağı iyice karıştırılır
  • Bu karışım Airfryer sepetine ya da fırına koyulur 
  • 200 derecede 5 dakika pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa