Yaz Yemekleri: Kızarmış Pirinç Tarifi
Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kızarmış Pirinç Tarifi
Malzemeler:
- 1 kırmızı dolma biber
- 1 soğan
- 2 taze soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 200 gram pirinç
- 2 tane yumurta
- 50 gram bezelye
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı susam yağı
Kızarmış Pirinç Nasıl Yapılır?
- Dolmalık biber küp küp doğranır
- Soğanlar ince doğranır, Taze soğanlar da incecik doğranır
- Tüm doğranan sebzeler Airfryer yada fırına koyulur ve üzerine tereyağı eklenir
- 200 derecede 10 dakika boyunca sebzeler pişirilir
- Pirinçler bir tencerede pişirilir
- Yumurtalar da çırpılır
- Pirinçler piştikten sonra yumurtalar, bezelye, soya sosu, ve susam yağı iyice karıştırılır
- Bu karışım Airfryer sepetine ya da fırına koyulur
- 200 derecede 5 dakika pişirilir