Yaz Yemekleri: Çoban Turtası Tarifi
Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Çoban Turtası Tarifi
Malzemeler:
- 20 gram soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 230 gram kıyma
- 60 gram havuç
- 50 gram bezelye
- 150 ml domates sosu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 200 gram patates
- 10 gram tereyağı
Çoban Turtası Nasıl Yapılır?
- Soğan soyulur ve ince doğranır
- Zeytinyağı eklenen tavaya soğanlar da eklenir
- Soğanlar kızarınca üzerine kıyma eklenir ve 10 dakika pişirilir
- Havuç soyulur ve küp küp doğranır
- Havuç, bezelye, domates sosu ve baharatlar tavaya alınır ve 5 dakika daha pişirilir
- Bir yandan patatesler de pişirilir
- Pişen patateslerin üzerine süt ve tereyağı karıştırılır, püre haline getirilir
- Airfryer sepetine yada fırına önce kıymalı karışım eklenir, Üzeri patates püresi ile kaplanır
- 200 derecede 10 dakika pişirilir