Yaz Yemekleri: Çoban Turtası Tarifi

Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yaz Yemekleri: Çoban Turtası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Çoban Turtası Tarifi

Malzemeler:

  • 20 gram soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 230 gram kıyma
  • 60 gram havuç
  • 50 gram bezelye
  • 150 ml domates sosu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 200 gram patates
  • 10 gram tereyağı

Çoban Turtası Nasıl Yapılır?

  • Soğan soyulur ve ince doğranır
  • Zeytinyağı eklenen tavaya soğanlar da eklenir
  • Soğanlar kızarınca üzerine kıyma eklenir ve 10 dakika pişirilir
  • Havuç soyulur ve küp küp doğranır
  • Havuç, bezelye, domates sosu ve baharatlar tavaya alınır ve 5 dakika daha pişirilir
  • Bir yandan patatesler de pişirilir
  • Pişen patateslerin üzerine süt ve tereyağı karıştırılır, püre haline getirilir
  • Airfryer sepetine yada fırına önce kıymalı karışım eklenir, Üzeri patates püresi ile kaplanır
  • 200 derecede 10 dakika pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa