Yaz Yemekleri: Burger Tako Tarifi
Yazın iştahı kapalı olup hafif yemek isteyenlere... Ağır olmasın hafif olsun, pratik olsun sağlıklı olsun diyenlerdenseniz bu tarif tam sizlik...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Burger Tako Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram kıyma
- 4 tako tortilla
- 2 tutam tuz
- 50 gram turşu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı ketçap
- 4 dilim Çedar peyniri
- 30 gram göbek salata
- 1 domates
Burger Tako Nasıl Yapılır?
- Kıyma dört eşit porsiyona bölünür
- Bölünen kıyma tortillaya iyice yayılır, Üzerine tuz serpilir
- Kıyma ile hazırlanan tortillalar Airfryer sepetine ya da fırın tepsisine koyulur 190 derecede 15 dakika pişirilir
- Tortillalar pişerken sos hazırlanır
- Turşular ince ince doğranır
- Üzerine yoğurt, ketçap ve hardal eklenip İyice karıştırılır
- Marul yıkanır ve ince dilimlenir
- Domatesler de yıkanıp dilimlenir
- Pişen kıymaların üzerine bir dilim Çedar koyulur ve 1 dakika daha pişirilir
- Pişen takolar alınır ve sos, marul ve domates eklenir