Kakaolu Portakallı Kek Tarifi
Veganlık, hayvansal gıdaları ve hayvan eti tüketimini reddetme olarak biliniyor. Bunun içinde hayvanlardan üretilen kozmetik malzemeler, et, süt, peynir, yoğurt, hayvanların derisinden üretilen kürk, deri, jelatin, hayvansal ürünler içeren ev ve temizlik malzemeleri gibi ürünleri tüketmez, kullanmazlar. Veganlar; Sebze, Meyve, Tahıl, Baklagil, Kuruyemiş ve Tohumlar, Bitkisel Yağlar ve Bitkisel Sütler ile beslenirler. Vegan Tariflerimize göz atmayı unutmayın...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Vegan beslenme, hayvan kaynaklı her türlü gıdayı (et, balık, deniz ürünleri, süt, süt ürünleri, yumurta) tüketmeyi reddeden ve tamamen bitkisel bazlı gıdalarla beslenen bir yaşam tarzıdır. Veganlar, hayvanların kullanımını, sömürülmesini ve hayvan kaynaklı ürünlerin ticaretini desteklememek amacıyla bu seçimi yaparlar.
Vegan beslenmede aşağıdaki gıdalar genellikle tüketilir:
- Sebzeler: Her türlü sebze ve yeşillikler, örneğin brokoli, lahana, havuç, kabak, patates vb.
- Meyveler: Elma, muz, portakal, çilek, üzüm, armut gibi çeşitli meyveler.
- Tahıllar: Buğday, arpa, yulaf, pirinç, çavdar, mısır gibi tahıllar ve tahıl ürünleri.
- Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye, soya fasulyesi, tofu, tempeh gibi protein ve lif kaynağı baklagiller.
- Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, fındık, fıstık, susam, ayçiçeği çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu gibi çeşitli kuruyemişler ve tohumlar.
- Bitkisel yağlar: Zeytinyağı, kanola yağı, hindistancevizi yağı gibi sağlıklı bitkisel yağlar.
- Bitkisel sütler: Badem sütü, soya sütü, hindistancevizi sütü gibi bitkisel kökenli süt alternatifleri.
Vegan Yemek Tarifleri
Kakaolu Portakallı Kek Tarifi, Nasıl Yapılır?Kakaolu Portakallı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket karbonat
- 4 yemek kaşığı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Kakaolu Portakallı Vegan Kek Nasıl Yapılır?
- Fırın 180 dereceye alınır ve ısıtılır
- Un, pudra şekeri, kakao ve karbonat geniş bir kaba alınır ve iyice karıştırılır
- Ardından bu karışım ayrı bir çırpma kabına aktarılır
- Üzerine sıvı yağ, su, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu eklenir ve çırpıcı ile 3-4 dakika güzelce karıştırılır
- Kalıp sıvı yağ ile yağlanır
- Karışım kalıba dökülür ve fırına atılır
- 30 dakika kadar pişirilir
- Pişen kek soğuduktan sonra dondurma ile servis edilir