Osmanlı Mutfağı: Ekşili Lohusa Çorbası Tarifi

Osmanlı mutfağındaki çorba çeşitleri, dönemin zengin mutfak geleneğinin bir yansımasıydı ve farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanabilirdi. Günümüzde de bazı Osmanlı çorba tarifleri, geleneksel mutfaklarda hala sıkça bulunmaktadır. Klasik çorbalardan sıkılanlara...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Osmanlı Mutfağı: Ekşili Lohusa Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Ekşili Lohusa Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 litre et suyu
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 2-2.5 su bardağı su
  • 350 gr. ince çekilmiş kıyma (kuzu kıyma)
  • Tuz, karabiber, tatlı toz biber, reyhan ya da kuru maydanoz
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı domates salçası

Ekşili Lohusa Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Et suyu tencerede kaynatılır
  • Bir kapta limon suyu, yumurtalar ve un çırpılır
  • Bu terbiyeye kaynayan et suyundan 1 kepçe dökülüp karıştırılır
  • Yavaş dökülüp hızlı karıştırılarak et suyuna terbiye dökülür
  • Kıyma, bir kapta tuz ve biber ile yoğurulur ve iri fındık kıvamında yuvarlanır
  • Yapılan köfteler unlanır
  • Bir tavada tereyağında köfteler kızartılır
  • Kızaran köftelerle birlikte yağ çorbanın içine atılır
  • Yine aynı tavada tereyağı, kırmızı biber ve salça kavurulur
  • Çorbanın üzerine servis ederken dökülür
  • Reyhan ya da kuru nane en üstüne koyulur

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa