Osmanlı Mutfağı: Düğün Çorbası Tarifi
Osmanlı mutfağındaki çorba çeşitleri, dönemin zengin mutfak geleneğinin bir yansımasıydı ve farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanabilirdi. Günümüzde de bazı Osmanlı çorba tarifleri, geleneksel mutfaklarda hala sıkça bulunmaktadır. Klasik çorbalardan sıkılanlara...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Düğün Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 500 gram kuzu gerdan eti
- 1.5 litre su
Terbiyesi İçin:
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 su bardağı su
Üzeri için:
- Pul biber ya da toz biber
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?
- Etler tencerede iyice pişirilir
- Etler pişirildikten sonra soğuyunca bir kaba didiklenir
- Çorbanın terbiyesi için bir kaba yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve suyu ilave edilerek güzelce çırpılır
- Haşlanan etin suyu süzülür ve çorba yapılacak tencereye alınır
- Hazırlanan yoğurtlu karışım et suyunun içine yavaş yavaş ve karıştırılarak ilave edilir
- Kaynatıldıktan sonra didiklenmiş etler de eklenerek kısık ateşte çorba kaynatılır
- Tuz eklenerek 5 dakika daha kaynatılır
- Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlanmış sos gezdirilip servis yapılır