Osmanlı Mutfağı: Düğün Çorbası Tarifi

Osmanlı mutfağındaki çorba çeşitleri, dönemin zengin mutfak geleneğinin bir yansımasıydı ve farklı bölgelerde farklı şekillerde hazırlanabilirdi. Günümüzde de bazı Osmanlı çorba tarifleri, geleneksel mutfaklarda hala sıkça bulunmaktadır. Klasik çorbalardan sıkılanlara...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Osmanlı Mutfağı: Düğün Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Düğün Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 500 gram kuzu gerdan eti
  • 1.5 litre su

Terbiyesi İçin:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı su

Üzeri için:

  • Pul biber ya da toz biber
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Etler tencerede iyice pişirilir
  • Etler pişirildikten sonra soğuyunca bir kaba didiklenir
  • Çorbanın terbiyesi için bir kaba yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve suyu ilave edilerek güzelce çırpılır
  • Haşlanan etin suyu süzülür ve çorba yapılacak tencereye alınır
  • Hazırlanan yoğurtlu karışım et suyunun içine yavaş yavaş ve karıştırılarak ilave edilir
  • Kaynatıldıktan sonra didiklenmiş etler de eklenerek kısık ateşte çorba kaynatılır
  • Tuz eklenerek 5 dakika daha kaynatılır
  • Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlanmış sos gezdirilip servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa