Yazın En Güzel Meyvesi Erik'le Yapılan Tarifler: Kırmızı Islak Kek
Yaz deyince akla ilk gelen meyvelerden olan Erik, Kırmızı, Mürdüm, Yeşil gibi çeşitleri ile çok seviliyor. Erik çeşitleri hem sulu yemeklerde hem tatlılarda hem reçel hem komposto çeşitleriyle sofralarımızda yerini alıyor. Bizde size bir tarif sunduk, deneyenlere afiyet olsun...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kırmızı Islak Kek, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için:
- 500 gr kırmızı erik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Kırmızı Islak Kek Nasıl Yapılır?
- Kek harcı için şeker ve yumurta bir kaba alınarak köpürtülür ve ardından karışıma sırası ile yağ ve süt eklenir
- Kuru malzemeler eklendikten sonra karıştırılan kek harcı yağlanan bir tepsiye alınarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir
- Sosu için çekirdeklerinden ayrılan erikler iri parçalar halinde sos tenceresine alınarak su ve şeker eklendikten sonra erikler yumuşayana kadar pişirilir
- Yumuşatılan sos karışımı blenderdan geçirildikten sonra ocaktan alınarak, yağ eklenip son kez blenderdan geçirilir
- Fırında hazır olan kek çıkarılarak hafif ılıyınca dilimlenip sosun üzerine eşit şekilde dağıtılır
- Son olarak soslanan kek buzdolabında bekletilerek ardından istenilen malzemeler ile servis edilir