Rakının Yanında Ne Gider: Köpoğlu mancası

Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Rakının Yanında Ne Gider: Köpoğlu mancası
Büşra Ünal Yazar

Rakının Yanında Ne Gider: Köpoğlu mancası

Malzemeler:

  • 2 tane patlıcan
  • 8 tane çarliston biber
  • 3 tane domates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz
  • 1 kase yoğurt

Nasıl Yapılır:

  • Öncelikle patlıcan, biber ve domateslerin üzerine birer çizik açılarak fırında közlenir ve közlendikten sonra güzelce soyulur
  • Ardından közlenen sebzeler doğranarak bir kaseye alınır
  • Sonrasında nar ekşisi, zeytinyağı, sirke ve doğranan maydanozlar közlenen sebzelerin üzerine koyularak güzelce hepsi karıştırılır
  • Son olarak rendelenen sarımsaklar üzerlerine eklenerek karıştırıldıktan sonra üzerine yoğurt eklenerek servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa