Rakının Yanında Ne Gider: Köpoğlu mancası
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Köpoğlu mancası
Malzemeler:
- 2 tane patlıcan
- 8 tane çarliston biber
- 3 tane domates
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 avuç ince doğranmış maydanoz
- 1 kase yoğurt
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle patlıcan, biber ve domateslerin üzerine birer çizik açılarak fırında közlenir ve közlendikten sonra güzelce soyulur
- Ardından közlenen sebzeler doğranarak bir kaseye alınır
- Sonrasında nar ekşisi, zeytinyağı, sirke ve doğranan maydanozlar közlenen sebzelerin üzerine koyularak güzelce hepsi karıştırılır
- Son olarak rendelenen sarımsaklar üzerlerine eklenerek karıştırıldıktan sonra üzerine yoğurt eklenerek servis edilir