Rakının Yanında Ne Gider: Rum böreği
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Rum böreği
Malzemeler:
- 250 gram lor peyniri
- 2 adet yumurta
- 1,5 - 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım demet doğranmış dereotu
- Tuz -Toz veya pulbiber karabiber
- 2 adet patlıcan
Nasıl Yapılır:
- Patlıcan kabukları alacalı soyulur
- 1 cm kalınlığında verev halkalar şeklinde dilimlenir
- Tuzlu suda bir süre bekletilip kurulanır
- Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu, lor peynirinin tuz oranına göre tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır
- Bu karışım patlıcanların bir yüzünde yarım küre oluşturacak biçimde şekillendirilir
- Derin bir tavada iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartılır
- Kağıt havlu üzerinde yağı alındıktan sonra sıcak servis yapılır