Rakının Yanında Ne Gider: Topik
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Topik
Malzemeler:
Dışı için:
- 400 gram haşlanmış nohut
- 2 adet haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
İçi için:
- 3 adet soğan
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı esmer şeker
- 1 çay bardağı tahin
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır:
- İç harcı için sıvı yağ kızdırılıp piyazlık doğranan soğanlar eklenir ve karamelize olana kadar kavrulur
- Esmer şeker eklenip karıştırılır
- Tahin, kuş üzümü ve çam fıstığı eklenip birkaç dakika daha pişirilir
- Baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır ve ateşten alınır
- İç harç soğurken; dışı için nohut ve patatesler tahin, şeker ve tuz ilavesiyle püre haline gelene kadar rondodan geçirilir
- Karışım 6 parçaya bölünür
- Parçalardan biri geniş bir parça streç filmin üzerine alınıp yayılır
- İç harcın altıda biri üzerine yerleştirilir
- Streç filmle birlikte kenarlardan büzülerek kapatılır
- Kalan malzeme de aynı şekilde ayrı ayrı hazırlanır
- Topikler buzdolabına kaldırılıp bir gece dinlendirilir