Rakının Yanında Ne Gider: Kadayıflı karides
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Kadayıflı karides
Malzemeler:
- Yarım kilo karides
- 300 gram tel kadayıf
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kırmızı biber
- Tuz
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Nasıl Yapılır:
- Kadayıfların üzerine zeytinyağı, tuz ve toz kırmızı biber dökülüp karıştırılır
- Sonrasında kadayıflar ince bir tabaka haline getirilip karidesler sarılmaya başlanır
- Tüm karideslere bu işlem uygulanır
- Ardından kızdırılan sıvı yağına karidesler atılıp kızartılır