Rakının Yanında Ne Gider: Çerkez Tavuğu
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Çerkez Tavuğu
Malzemeler:
- Tavuk göğsü
- Galeta unu
- Yoğurt
- Sarımsak
- Ceviz
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle tavuk göğsü suda haşlanır
- Sonrasında haşlanmış tavuk göğsü ufak ufak didiklenerek bir tabağa alınır ve üzerine bolca galeta unu dökülür
- Sonrasında tavuğun haşlandığı sudan bir bardak alınarak didiklenmiş tavukların üzerine dökülür
- Ardından rendelenen sarımsaklar tercihe göre süzme veya normal yoğurtla karıştırılıp tavukların üzerine dökülür
- Son olarak dövülen cevizler ve baharatlar da üzerine eklenerek karıştırılır
- Hazırlanan çerkez tavuğu servise hazır