Rakının Yanında Ne Gider: Karides Tava
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Karides Tava
Marine İçin:
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 şişe maden suyu
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle tuz, şeker, karbonat ve limon suyu bir kaba koyulup harmanlanır
- Ardından kalamarlar kabın içerisine koyularak iyice yedirilir ve son olarak üzerine maden suyu dökülüp üzeri kapatılarak dolapta bir iki saat bekletilir
- Süre ne kadar uzun tutulursa marine işlemi o kadar iyi olacaktır.
- Sonrasında marine edilen kalamarlar yıkanmadan süzülür ve bir kaba un alınarak una bulanır
- Ardından tavada yağ kızdırılarak una bulanan kalamarlar tavaya atılır
- 2-3 dakika tutulup rengi değişen kalamarlar servis tabağına alınır