Rakının Yanında Ne Gider: Şakşuka
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Şakşuka
Malzemeler:
- 4-5 adet patlıcan
- 2-3 yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 4-5 domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- İstenilen baharatlar
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle patlıcan, biber, domates ve soğanlar küp küp doğranır
- Ardından patlıcanlar bir süre tuzlu suda bekletilip kurutulduktan sonra kızartılıp kenara alınır
- Sonrasında soğan, biber ve ince doğranmış sarımsaklar biraz yağda kavrulur ve üzerine domatesle salça eklenir
- Ardından üzerine şeker, tuz, pul biber ve kara biber eklenip karıştırılır
- Son olarak üzerine sıcak su eklenerek 5 dakika daha pişirildikten sonra suyu çekmeye başlayınca kızarmış patlıcanlar da üzerine ilave edilir
- Hepsi karıştırıldıktan sonra şakşuka servise hazır