Rakının Yanında Ne Gider: Acılı Ezme
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Acılı Ezme
Malzemeler:
- 2 adet domates
- 2 adet kapya
- 1 adet acı yeşil sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 6 dal maydanoz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı kuru nane
Nasıl Yapılır:
- Domates, biber, soğan, sarımsak ve maydanoz çok ince bir şekilde kıyılır veya maydanoz hariç hepsi robottan geçirilip maydanozlar kıyılır
- Ardından sos için hazırlanan tüm malzemeler bir kapta güzelce karıştırılır ve ince kıyılmış malzemelerle birlikte karıştırılır
- Son olarak hepsi bir tabağa alınır, servis edilir