Rakının Yanında Ne Gider: Babagannuş
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Babagannuş
Malzemeler:
- 5 adet patlıcan
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- Limon suyu
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle patlıcan ve biberler soyulup közlenir ve közleme işleminin ardından bir güzel ezilir
- Ardından ince ince doğranan soğanlar yağda biraz kavrulur ve soğanlar pembeleştikten sonra üzerine salça ve baharatlar eklenerek karıştırılır
- Sonrasında ezilen biber ve patlıcanlar bir kaba alınıp üzerine hazırlanan soğan karışımı, küp küp doğramış domatesler ve maydanozlar eklenip karıştırılır
- En son biraz tuz, biraz zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsaklar da eklenerek tekrar karıştırılır ve babagannuş servise hazır.