Rakının Yanında Ne Gider: Nuraniye
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Nuraniye
Malzemeler:
- 3 adet büyük sakız kabak
- 2 adet havuç
- 100 ml çay bardağı ile 1 çay bardağı pirinç
- 3 çay bardağı sıcak su
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 bağ taze soğan
- Yarım bağ dereotu
- 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Nasıl Yapılır:
- Taze soğanlar zeytinyağında kavrulduktan sonra rendenin iri tarafıyla rendelenmiş kabaklar ve havuçlarla beraber yüksek ateşte sürekli karıştırılarak suyunu çekene dek pişirilir
- Yıkanmış pirinç ile sıcak su ilave edilip kapağı kapalı olarak pirinçler tamamen yumuşayana dek pişirilir
- Tuzu da bu aşamada eklenir
- Tamamen suyu çektikten sonra ocaktan alınıp üzerine incecik kıyılmış dereotu eklenip soğumaya alınır
- Soğuyan salataya sarımsaklı yoğurt eklenip güzelce karıştırılır ve birkaç saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir