Rakının Yanında Ne Gider: Humus
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Humus
Malzemeler:
- 400 gram nohut,
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 4 çorba kaşığı tahin
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 5 yemek kaşığı buz gibi su
- Tuz
Üzeri için:
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı haşlanmış nohut
- 3-4 dal maydanoz, ince kıyılmış
Nasıl Yapılır:
- Öncelikle nohutlar haşlanır, ardından üzerine su dökülerek kabukları soyulur ve son olarak üzerine limon suyu eklenerek iyice blenderdan geçirilir
- Ardından su haricindeki tüm malzeme üzerine eklenerek blenderdan geçirilmeye devam edilir ve sonrasında üzerine yavaş yavaş soğuk su eklenir
- Malzemeler iyice ezildikten sonra humus bir tabağa alınır
- Son olarak pul biber, zeytinyağı ve nohut üzerine eklenerek maydanozla süslenip servis edilir