Rakının Yanında Ne Gider: Humus

Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Rakının Yanında Ne Gider: Humus
Büşra Ünal Yazar

Rakının Yanında Ne Gider: Humus

Malzemeler:

  • 400 gram nohut, 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 4 çorba kaşığı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 5 yemek kaşığı buz gibi su
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • 3-4 dal maydanoz, ince kıyılmış

Nasıl Yapılır:

  • Öncelikle nohutlar haşlanır, ardından üzerine su dökülerek kabukları soyulur ve son olarak üzerine limon suyu eklenerek iyice blenderdan geçirilir
  • Ardından su haricindeki tüm malzeme üzerine eklenerek blenderdan geçirilmeye devam edilir ve sonrasında üzerine yavaş yavaş soğuk su eklenir
  • Malzemeler iyice ezildikten sonra humus bir tabağa alınır
  • Son olarak pul biber, zeytinyağı ve nohut üzerine eklenerek maydanozla süslenip servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa