Rakının Yanında Ne Gider: Falafel
Rakı İçmenin bir adabı vardır, neler onlar; Yavaş içme, su ekleme, buz kullanımı, balık eşliğinde içme, ölçülü tüketim, hoş sohbet ve meze seçimi... Rakının keyfini artıran mezeler o masa da olmazsa olmazlardan. İşte rakının yanında gidecek o meze...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Rakının Yanında Ne Gider: Falafel
Malzemeler:
- 1 su bardağı nohut (1 gece önceden ıslatılmış)
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Nasıl Yapılır:
- Soğan ve sarımsak kabaca birkaç parçaya bölünür
- Daha sonra un hariç tüm malzemeler rondoya eklenir ve hafif pütürlü kalana kadar çektirilir
- Un ilave edilip yoğurulur
- Hazırlanan köfte harcından ceviz büyüklüğünde koparılarak yuvarlanır
- Kızdırılan derin yağda kızartılır