Sağlıklı Tatlı Tarifleri: Yabanmersinli Cheesecake
Hem sağlıklı besleneyim hem de tatlı hep hayatımda olsun diyenlerdenseniz sağlıklı tatlı tariflerimizi deneyin. Hem Glutensiz hem de Rafine Şekersiz Tatlı Tarifimiz...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sağlıklı Tatlı Tarifleri: Yabanmersinli Cheesecake
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 çorba kaşığı bal
- 1 + 1/2 fincan badem unu
- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 çay kaşığı tarçın
- Peynirli kek dolgusu için:
- 1 paket krem peynir
- 1 bardak sade yoğurt
- 1/4 fincan bal
- 1 yumurta oda sıcaklığı
- 1 tatlı kaşığı vanilyalı tozu
- Yaban mersini katı için:
- 1 su bardağı
- 1/2 limon suyu ve rendelenmiş kabuğu
- 2 çorba kaşığı su
Nasıl Yapılır:
- Fırın önceden 180 dereceye kadar ısıtılır
- Bir kapta, tereyağı, bal, badem unu, deniz tuzu ve tarçın karıştırılır
- Kek kalıbı yanmaz kağıt ile kaplanarak üzerine karışım yayılır
- 10 dakika pişirilir ve diğer malzemeler hazırlanırken soğuması beklenir
- Büyük bir kapta krem peyniri blender ile pürüzsüz olana kadar çırpılır
- Üzerine yoğurt, bal, yumurta ve vanilya ekstratı eklenir
- Tamamen pürüzsüz olana kadar birkaç dakika daha karıştırılır
- Soğuyan kek tabanının üzerine hazırlanan karışım eşit olarak yayılır
- 20 dakika boyunca fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır
- Yaban mersinli son kat için 1 bardak yaban mersini, limon suyu ve kabuğu küçük bir tencerede ısıtılır
- 10 dakika pişirilir
- Kalan yarım fincan yaban mersini üzerine eklenir ve 3 dakika kadar kaynatılır
- Hazırlanan karışım önceden pişirilen kekin üzerine yayılır ve buzdolabında soğumaya bırakılır