Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Şakşuka Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Şakşuka Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Maydanoz
Nasıl Yapılıyor:
- Geniş bir tavada zeytinyağı ısıtılır, Doğranmış patlıcanlar ve kabaklar eklenir
- Orta ateşte karıştırılarak kızartılır
- Sebzelerin hafifçe renk alması için ara sıra karıştırılır
- Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra sebzeler tavadan alınıp kenara koyulur
- Aynı tavada doğranmış soğan ve sarımsak eklenir
- Hafifçe pembeleşene kadar kavrulur
- Ardından domates salçası eklenir ve kısa bir süre karıştırılarak kavurmaya devam edilir
- Salçanın kokusu çıktıktan sonra doğranmış yeşil biberler ve domatesler eklenir
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir
- Karıştırılarak sebzelerin sosla buluşması sağlanır
- Sosun üzerine kızartılan patlıcan ve kabaklar eklenir
- Sebzeler sosla birlikte karıştırılır
- Tüm malzemeler iyice özdeşleşene kadar orta ateşte pişirilir
- Sebzelerin yumuşaması sağlanır, ancak hala şekillerini korumasına dikkat edilir
- Şakşukanın son aşamasında limon suyu eklenir
- Karıştırılarak tüm malzemelerin birbiriyle uyum sağlaması sağlanır
- Şakşuka servis tabağına alınır
- Üzerine doğranmış maydanoz serpilerek sunum tamamlanır