Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Şakşuka Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Şakşuka Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Şakşuka Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber 
  • Maydanoz 

Nasıl Yapılıyor:

  • Geniş bir tavada zeytinyağı ısıtılır, Doğranmış patlıcanlar ve kabaklar eklenir
  • Orta ateşte karıştırılarak kızartılır
  • Sebzelerin hafifçe renk alması için ara sıra karıştırılır
  • Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra sebzeler tavadan alınıp kenara koyulur
  • Aynı tavada doğranmış soğan ve sarımsak eklenir
  • Hafifçe pembeleşene kadar kavrulur
  • Ardından domates salçası eklenir ve kısa bir süre karıştırılarak kavurmaya devam edilir
  • Salçanın kokusu çıktıktan sonra doğranmış yeşil biberler ve domatesler eklenir
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir
  • Karıştırılarak sebzelerin sosla buluşması sağlanır
  • Sosun üzerine kızartılan patlıcan ve kabaklar eklenir
  • Sebzeler sosla birlikte karıştırılır
  • Tüm malzemeler iyice özdeşleşene kadar orta ateşte pişirilir
  • Sebzelerin yumuşaması sağlanır, ancak hala şekillerini korumasına dikkat edilir
  • Şakşukanın son aşamasında limon suyu eklenir
  • Karıştırılarak tüm malzemelerin birbiriyle uyum sağlaması sağlanır
  • Şakşuka servis tabağına alınır
  • Üzerine doğranmış maydanoz serpilerek sunum tamamlanır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa