Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Sarımsaklı Peynirli Makarna Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sarımsaklı Peynirli Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 350 gram makarna (tercihen spagetti veya fettuccine)
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Taze maydanoz (servis için)
Nasıl Yapılıyor:
- Bol tuzlu kaynar suya makarna eklenir ve paket üzerindeki talimatlara göre haşlanır
- Makarna al dente olacak şekilde pişirilir, Pişen makarna süzülür ve kenara alınır
- Geniş bir tavada tereyağı eritilir
- Doğranmış sarımsaklar eklenir ve hafifçe kavrulur
- Sarımsaklar hafifçe pembeleşene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edilir
- Haşlanmış makarna tavaya eklenir ve sarımsaklı sos ile karıştırılır
- Tüm makarnanın sosla kaplanması sağlanır
- Tavada karıştırılan makarnanın üzerine rendelenmiş Parmesan peyniri eklenir
- Karıştırarak peynirin erimesi sağlanır
- Peynir eriyip sos kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edilir
- Sarımsaklı peynirli makarna tuz ve karabiber ile tatlandırılır, Damak zevkine göre miktarlar ayarlanabilir
- Sarımsaklı peynirli makarna servis tabağına alınır
- Üzerine taze doğranmış maydanoz serpilerek sunum tamamlanır, Sıcak olarak servis yapılır