Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Sarımsaklı Peynirli Makarna Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Sarımsaklı Peynirli Makarna Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Sarımsaklı Peynirli Makarna Tarifi

Malzemeler:

  • 350 gram makarna (tercihen spagetti veya fettuccine)
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze maydanoz (servis için)

Nasıl Yapılıyor:

  • Bol tuzlu kaynar suya makarna eklenir ve paket üzerindeki talimatlara göre haşlanır
  • Makarna al dente olacak şekilde pişirilir, Pişen makarna süzülür ve kenara alınır
  • Geniş bir tavada tereyağı eritilir
  • Doğranmış sarımsaklar eklenir ve hafifçe kavrulur
  • Sarımsaklar hafifçe pembeleşene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edilir
  • Haşlanmış makarna tavaya eklenir ve sarımsaklı sos ile karıştırılır
  • Tüm makarnanın sosla kaplanması sağlanır
  • Tavada karıştırılan makarnanın üzerine rendelenmiş Parmesan peyniri eklenir
  • Karıştırarak peynirin erimesi sağlanır
  • Peynir eriyip sos kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edilir
  • Sarımsaklı peynirli makarna tuz ve karabiber ile tatlandırılır, Damak zevkine göre miktarlar ayarlanabilir
  • Sarımsaklı peynirli makarna servis tabağına alınır
  • Üzerine taze doğranmış maydanoz serpilerek sunum tamamlanır, Sıcak olarak servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa