Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Düğün Çorbası Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Düğün Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış doğranmış tavuk eti
- 1 su bardağı pirinç
- 1 büyük doğranmış soğan
- 2 doğranmış havuç
- 2 doğranmış patates
- 1 su bardağı bezelye
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Taze maydanoz
Nasıl Yapılıyor:
- Bir tencerede tereyağı eritilir, Doğranmış soğan eklenir ve şeffaflaşana kadar kavrulur
- Havuçlar, patatesler ve bezelyeler eklenir
- Birkaç dakika karıştırılarak kavurmaya devam edilir
- Tavuk suyu ve su tencereye eklenir
- Kaynamaya başladığında pirinç eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır
- Pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir
- Tavuk etleri eklenir ve karıştırılır
- Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, Un eklenerek kısık ateşte kavrulur, hafifçe renk alana kadar karıştırılır
- Süt yavaşça eklenerek unlu karışım çırpılır
- Karışım koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir
- Hazırlanan unlu karışım çorbaya eklenir ve iyice karıştırılır
- Tuz ve karabiber eklenir, İsteğe bağlı olarak kırmızı biber eklenebilir
- Çorba hafifçe kaynatılır ve ocaktan alınır
- Servis yapılırken üzerine taze maydanoz yaprakları eklenebilir