Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Düğün Çorbası Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Düğün Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Düğün Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış doğranmış tavuk eti
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük doğranmış soğan
  • 2 doğranmış havuç
  • 2 doğranmış patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Taze maydanoz

Nasıl Yapılıyor:

  •  Bir tencerede tereyağı eritilir,  Doğranmış soğan eklenir ve şeffaflaşana kadar kavrulur
  • Havuçlar, patatesler ve bezelyeler eklenir
  • Birkaç dakika karıştırılarak kavurmaya devam edilir
  • Tavuk suyu ve su tencereye eklenir
  • Kaynamaya başladığında pirinç eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır
  • Pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir
  • Tavuk etleri eklenir ve karıştırılır
  • Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, Un eklenerek kısık ateşte kavrulur, hafifçe renk alana kadar karıştırılır
  • Süt yavaşça eklenerek unlu karışım çırpılır
  • Karışım koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir
  • Hazırlanan unlu karışım çorbaya eklenir ve iyice karıştırılır
  • Tuz ve karabiber eklenir, İsteğe bağlı olarak kırmızı biber eklenebilir
  • Çorba hafifçe kaynatılır ve ocaktan alınır
  • Servis yapılırken üzerine taze maydanoz yaprakları eklenebilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa