Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Sebzeli Makarna Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Sebzeli Makarna Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram makarna
- 1 büyük doğranmış soğan
- 2 diş doğranmış sarımsak
- 1 doğranmış kırmızı biber
- 1 doğranmış yeşil biber
- 1 rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı bezelye (donmuş veya taze)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Parmesan peyniri (rendelenmiş, servis için)
- Taze maydanoz (garnitür için)
Nasıl Yapılıyor:
- Bir tencerede su kaynatılır ve makarna paketin üzerindeki talimatlara göre haşlanır, Haşlandıktan sonra süzülür ve kenara alınır
- Başka bir tavada zeytinyağı ısıtılır, Doğranmış soğan ve sarımsak eklenir, Soğanlar şeffaflaşana kadar kavrulur
- Doğranmış biberler, rendelenmiş havuç ve bezelyeler eklenir
- Sebzeler yumuşayana ve hafifçe karamelize olana kadar karıştırılarak kavrulur
- Sebzeler pişene kadar ara sıra karıştırılarak orta ateşte pişirilir (Sebzeler fazla pişmeyecek, çıtır kalacak)
- Haşlanmış makarna sebzelerin üzerine eklenir ve iyice karıştırılır
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber eklenir
- Karışım iyice karıştırılarak tüm malzemelerin birbirine yedirilmesi sağlanır
- Servis yaparken üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve taze doğranmış maydanoz eklenebilir