Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Bamya Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Bamya Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Bamya Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram taze bamya
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl Yapılıyor:

  • Bamyanın uç kısımları kesilir ve yıkanır
  • Soğanlar doğranır, sarımsaklar ezilir ve domatesler rendelenir
  • Tencereye zeytinyağı eklenip ısıtılır
  • Doğranan soğanlar tencereye eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur
  • Sarımsaklar eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur
  • Rendelenmiş domatesler tencereye eklenir ve karıştırılarak pişirilir
  • Salça, toz şeker, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır
  • Bamya ve yeterince su tencereye eklenir
  • Karışım kaynadıktan sonra ateş kısılır ve bamya yumuşayana kadar pişirilir 
  • Pişen bamya yemeği ocaktan alınır ve bir süre dinlenmeye bırakılır
  • Sıcak veya ılık olarak servis yapılır

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa