Akşam Yemeğine Ne Pişirsem: Bamya Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... o zaman size alternatifleri sunalım siz karar verin, Ne dersiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Bamya Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram taze bamya
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılıyor:
- Bamyanın uç kısımları kesilir ve yıkanır
- Soğanlar doğranır, sarımsaklar ezilir ve domatesler rendelenir
- Tencereye zeytinyağı eklenip ısıtılır
- Doğranan soğanlar tencereye eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur
- Sarımsaklar eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur
- Rendelenmiş domatesler tencereye eklenir ve karıştırılarak pişirilir
- Salça, toz şeker, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır
- Bamya ve yeterince su tencereye eklenir
- Karışım kaynadıktan sonra ateş kısılır ve bamya yumuşayana kadar pişirilir
- Pişen bamya yemeği ocaktan alınır ve bir süre dinlenmeye bırakılır
- Sıcak veya ılık olarak servis yapılır