Tas Kebabı Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Etin en lezzetli hallerinden diyebiliriz bence. Yanına bir de pirinç pilavı ohhh...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Tas Kebabı Tarifi
Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 2,5 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılıyor:
- Kuşbaşı etler büyükse küp şeklinde doğranır
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklüye su koymadan 15-20 dakika haşlanır
- Diğer tarafta soğan ve biberler yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur
- Doğranmış sarımsak ve domatesler de eklenip kavrulur
- Salça, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz da eklenip son olarak sıcak su ilave edilir
- Kaynayan suyun içine etler ve küp doğranan patatesler katıldıktan sonra 15 dakika daha bu şekilde pişirilir
