Kavanoz Kebabı Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Akşama bir de ağır misafir varsa ana yemek seçmek baya zor. İşte size Kavanoz Kebabı, sizlere misafirlerinize layık...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kavanoz Kebabı Tarifi
Malzemeler:
- 1 lt kavanoz
- 300 gr dana kuşbaşı
- 5-6 adet mantar
- 5-6 adet kiraz domates
- 3-4 dilim patlıcan
- 1 adet havuç
- 5-6 adet arpacık soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 10-15 adet badem
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 küçük kuru biber
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı ılık su
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılıyor:
- Bir kapta ılık su, tuz, karabiber, kekik, salça ve zeytinyağı iyice karıştırılır
- Sonrasında kavanozun içerisine domates, arpacık soğanı, havuç, patlıcan koyulur
- Üzerine etlerin yarısı koyulup, biber, sarımsak, mantar, badem ve etlerin kalanı koyulur
- Sonrasında üzerine hazırlanan sos ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilip kapağı sıkıca kapatılır
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 60-70 dakika pişirilir
- Pişmiş sebze ve pilav ile servis edilir
