Ispanaklı Kuzu Kapama Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Ispanaklı Kuzu Kapama Tarifine ir göz atın!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Ispanaklı Kuzu Kapama Tarifi
Malzemeler:
- 1 Adet Patates
- 1 Demet Ispanak
- 350 gr. Kuşbaşı Et
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 1 Adet Orta Boy Havuç
- ½ Demet Dereotu
- ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Kaşık Margarin
- Tuz , Karabiber
Nasıl Yapılıyor:
- Ön hazırlık olarak etler basınçlı tencereye alınır
- Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etler haşlanır
- Sonra etler ateşten alınır
- Ayrı bir tencerede soğan sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirilir
- Havuç ilave edilip, sote edilir
- 3-5 dakika daha kavrulup, haşlanan etler suyu ile birlikte eklenir
- Orta boy patates soyulup, yarısından kesilir ve tencereye aktarılır
- Tuz ve biberi kontrol edilip pişirilmeye bırakılır
- Ateşten almadan birkaç dakika önce kalınca doğranmış ıspanak ilave edilir
- Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patates alınır
- Kenarlarına etler yayılıp, dereotu serpilerek servis edilir
