Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Fasulyeden sonra en sevilen zeytinyağlılardan pırasa tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Malzemeler:

  • 5 adet pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılıyor: 

  • Pırasalar soyulup temizlendikten sonra küçük küçük doğranır
  • Havuçların kabukları soyulduktan sonra dilimlenir
  • Bir tencerenin içerisine havuçlar, pırasalar, pirinç ve zeytinyağı eklenerek kavrulur
  • Üzerine portakal suyu ve suyu eklenir
  • Şeker ve tuz ilave edilir
  • Kapağı kapatıldıktan sonra 25-30 dakika civarı pişirilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa