Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Fasulyeden sonra en sevilen zeytinyağlılardan pırasa tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Malzemeler:
- 5 adet pırasa
- 2 adet havuç
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Bir tutam toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılıyor:
- Pırasalar soyulup temizlendikten sonra küçük küçük doğranır
- Havuçların kabukları soyulduktan sonra dilimlenir
- Bir tencerenin içerisine havuçlar, pırasalar, pirinç ve zeytinyağı eklenerek kavrulur
- Üzerine portakal suyu ve suyu eklenir
- Şeker ve tuz ilave edilir
- Kapağı kapatıldıktan sonra 25-30 dakika civarı pişirilir
