Kabak Şayan Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Ege yöresine ait bir meze tarifi geliyor, Kabak Şayan... İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kabak Şayan Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kabak Şayan Tarifi

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet rendelenmiş kabak
  • 1 diş sarımsak

Yoğurt için:

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nasıl Yapılıyor: 

  • Bir tavada kabakların suyu buharlaşana kadar sotelenir
  • Ufak bir tavaya zeytinyağı dökülür, nane, pul biber ve ceviz kavrulur
  • Karıştırma kabında yoğurt, zeytinyağı, tuz ve su iyice çırpılır
  • Pişen kabakların 3’te 1’i ayrılır ve yoğurtla karıştırılır
  • Kabaklı yoğurt servis tabağına alınır
  • Üzerine kalan kabaklar ve kavurulan cevizler ilave edilerek servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa