Kabak Şayan Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Ege yöresine ait bir meze tarifi geliyor, Kabak Şayan... İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kabak Şayan Tarifi
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet rendelenmiş kabak
- 1 diş sarımsak
Yoğurt için:
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Nasıl Yapılıyor:
- Bir tavada kabakların suyu buharlaşana kadar sotelenir
- Ufak bir tavaya zeytinyağı dökülür, nane, pul biber ve ceviz kavrulur
- Karıştırma kabında yoğurt, zeytinyağı, tuz ve su iyice çırpılır
- Pişen kabakların 3’te 1’i ayrılır ve yoğurtla karıştırılır
- Kabaklı yoğurt servis tabağına alınır
- Üzerine kalan kabaklar ve kavurulan cevizler ilave edilerek servis edilir
