Barbunya Köftesi Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Barbunyadan köfte yaptık harika oldu. İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Barbunya Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 300 gram barbunya
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
- Galeta unu
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak İçin:
- Ayçiçeği yağı
Nasıl Yapılıyor:
- İlk olarak barbunyalar üzerini geçecek kadar su eklenip iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir
- Pişen barbunyalar süzüldükten sonra soğumaya bırakılır
- Ardından mutfak robotundan geçirilerek püre haline getirilir
- Soğan soyulup rendelenir ve maydanozlar kıyılır
- Püre haline getirilen barbunyalara soğan, maydanoz, yumurta, galeta unu ve baharatlar eklenip yoğurulur, 30 dakika buzdolabında bekletilir
- Bekleyen köfte hamurundan eller ıslatılarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır
- Galeta ununa bulanarak kızartılır
