Barbunya Salatası Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Klasik salatalardan sıkılanlara bir alternatif. İşte Barbunya Salatası Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Barbunya Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram haşlanmış barbunya
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet közlenmiş kırmızı biber
- Bir su bardağı haşlanmış tane mısır
- 1 çay bardağı doğranmış ceviz
- Yarım demet maydanoz
- 8 adet kornişon turşu
- Yarım demet dereotu
Sosu İçin:
- 150 gram süzme yoğurt
- 100 gram mayonez
- 4 diş sarımsak
- Tuz
Nasıl Yapılıyor:
- İlk olarak barbunyalar sıvı yağla birlikte tavada ısıtılır
- Isınan barbunyalara rendelenmiş havuçlar ilave edilir
- Daha sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
- Közlenmiş kırmızı biberler doğranır
- Bir kapta ceviz, maydanoz, dere otu, kırmızı biber, mısır ve barbunyalı havuçlu karışım iyice karıştırılır
- Daha sonra yoğurt, mayonez ve tuz çırpılır
- Son olarak sos salatayla birlikte iyice harmanlanır
