Körili ve Barbunyalı Rulo Börek Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. İşte size daha önce denemediğiniz farklı bir lezzet. Evdekileri şaşırtın!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Körili ve Barbunyalı Rulo Börek Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram barbunya
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 tatlı kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 4 adet ince yufka
Nasıl Yapılıyor:
- İlk olarak barbunyalar haşlanır
- Soğanlar yarım ay şeklinde, patatesler küp küp doğranır
- Tavada zeytinyağıyla birlikte yumuşayana kadar sotelenir
- Soteye köri de eklenip karıştırılır
- Daha sonra barbunya, karabiber, bezelye ve tuz eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır
- Soğuduktan sonra kaşar peyniri eklenir
- Yufkalar dört eşit parçaya ayrılır ve tereyağı sürülür
- Yufkanın geniş tarafına barbunyalı harçtan koyulup rulo şeklinde sarılır
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
