Karnabahar Graten Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Karnabahar grateni denemeyen kalmasın. Son derece pratik, son derece leziz, bayılacaksınız!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Karnabahar Graten Tarifi
Malzemeler:
- 800 gr karnabahar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 20 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 300 ml süt
- 100 gr Gruyere peyniri
- 20 gr Parmesan peyniri
- 5 gram kekik
- 1 tutam muskat rendesi
Nasıl Yapılıyor:
- Karnabahar küçük parçalar halinde kesilir ve zeytinyağıyla karıştırılır
- Hazırlanan karnabaharlar Airfryer sepetine alınır
- 200 derecede 10 dakika boyunca karnabaharlar pişirilir
- Peynirler rendelenir
- Bir tavada tereyağı eritilir, un eklenir ve karıştırılır
- Üzerine yavaş yavaş süt dökülür ve karıştırılır
- Rendelenen peynirler, muskat ve kekik karıştırılır, Kremalı sos hazır
- Hazır olan sos pişirilen karnabaharların üzerine dökülür ve 160 derecede 20 dakika pişirilir
