Mantılı Çorba Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan.. Mantıyı bir de böyle denemek ister misiniz?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Mantılı Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı mantı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 6 bardak sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Tuz
Nasıl Yapılıyor:
- Çorbanın yapımı için bir bardak haşlanmış nohut önceden hazır edilir
- Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı alıp ısınınca yemeklik soğanlar eklenip kavrulur
- 2 diş sarımsak kokusu çıkana kadar kavrulur, Ardından bir buçuk yemek kaşığı salça ilave edilip 2 dakika daha kavrulur
- Kavurma işlemi bitince 6 bardak sıcak su tencereye boşaltılır, Sonra nohut ve küçük mantılar eklenip mantılar hafif yumuşayana kadar pişirilir
- Baharatlar pişmeye yakın ilave edilir
- Baharatların ardından birkaç dakika daha kaynatılan çorbanın altı kapatılır
- Servis kaselerine alınarak ikram edilir
