Soslu Balık Yemeği Tarifi
Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Balığı sosladık harika bir lezzet yarattık. Denemeniz tavsiye olunur.
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Soslu Balık Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 kilogram levrek
Sosu için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı su
- 1 adet domates
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı bezelye
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı maydanoz
Nasıl Yapılıyor:
- Geniş bir tava ocağa alınır ve içerisine yağ eklenir
- Yağ kızınca soğan ilave edilir
- Domates rendelenip eklenir
- Ardından salça, kekik ve tuz ilave edilir, İyice karıştırılır ve su eklenir
- Kaynayınca ocaktan alınır
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine sos dökülür
- Üzerine ayıklanmış balık eklenir
- Sosa iyice bulanır
- Son olarak bezelye ilave edilir
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
- Fırından aldıktan sonra maydanoz ve limon eşliğinde servis edilir
