Soslu Balık Yemeği Tarifi

Akşama Ne Pişirsem sorusu gün içinde en çok sorduğumuz sorulardan... Balığı sosladık harika bir lezzet yarattık. Denemeniz tavsiye olunur.

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Soslu Balık Yemeği Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Soslu Balık Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 1,5 kilogram levrek

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet domates

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı bezelye
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı maydanoz

Nasıl Yapılıyor:

  • Geniş bir tava ocağa alınır ve içerisine yağ eklenir
  • Yağ kızınca soğan ilave edilir
  • Domates rendelenip eklenir
  • Ardından salça, kekik ve tuz ilave edilir, İyice karıştırılır ve su eklenir
  • Kaynayınca ocaktan alınır
  • Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine sos dökülür
  • Üzerine ayıklanmış balık eklenir
  • Sosa iyice bulanır
  • Son olarak bezelye ilave edilir
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
  • Fırından aldıktan sonra maydanoz ve limon eşliğinde servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa