Kışlık Hazırlıyoruz: Patlıcan Turşusu Tarifi
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Patlıcan Turşusunun lezzetine bayılacaksınız bizden söylemesi...Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Patlıcan Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram patlıcan
- Sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 3 su bardağı su
Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Patlıcanlar yıkanıp haşlanır
- Patlıcanlar acı sularını salmaları için üzerlerine hafifçe bastırılır, Bir gece dinlendirilir
- Steril bir kavanoza patlıcanlar istenilen şekilde doğranıp doldurulur
- Sarımsak eklemek istenirse, sarımsaklar soyulur ve içerisine koyulur
- Bir kabın içerisinde sirke, kaya tuzu, şeker ve su karıştırılır
- Bu karışım patlıcanların üzerine boşaltılır
- Kavanozun kapağı ağırlık koyularak kapatılır
- Güneş görmeyen bir yerde 15-20 gün bekletilir, 20 günün sonunda tüketilebilir
Kışlık Patlıcan Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
