Kışlık Hazırlıyoruz: Patlıcan Turşusu Tarifi

Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Patlıcan Turşusunun lezzetine bayılacaksınız bizden söylemesi...Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kışlık Hazırlıyoruz: Patlıcan Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Patlıcan Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kilogram patlıcan
  • Sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 3 su bardağı su

Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Patlıcanlar yıkanıp haşlanır
  • Patlıcanlar acı sularını salmaları için üzerlerine hafifçe bastırılır,  Bir gece dinlendirilir
  • Steril bir kavanoza patlıcanlar istenilen şekilde doğranıp doldurulur
  • Sarımsak eklemek istenirse,  sarımsaklar soyulur ve içerisine koyulur
  • Bir kabın içerisinde sirke, kaya tuzu, şeker ve su karıştırılır
  • Bu karışım patlıcanların üzerine boşaltılır
  • Kavanozun kapağı ağırlık koyularak kapatılır
  • Güneş görmeyen bir yerde 15-20 gün bekletilir, 20 günün sonunda tüketilebilir

Kışlık Patlıcan Turşumuz Hazır!

AFİYET OLSUN...


Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa