Kışlık Hazırlıyoruz: Biber Turşusu Tarifi
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Biber turşusu olmadan olmaz dedik, Gelsin Tarif...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 300 gram küçük boy acı biber
- Sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 adet limonun suyu
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 su bardağı su
Biber Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Biberler bol su ile yıkanır
- Sarımsakların kabukları soyulur ve ortadan ikiye bölünür( Koymak zorunda değilsiniz)
- Bir kabın içerisinde su, sirke, tuz ve limon suyu karıştırılır
- Biberler kavanozun içerisine bastırılarak dizilir
- Ardından sarımsaklar ilave edilir
- Sulu karışım biberlerin üzerinden dökülür
- Kavanoz sıkıca kapatılır ve çalkalanır
- 15-20 gün bekletilir, 20 günün sonunda tüketilebilir
Kışlık Biber Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
