Kışlık Hazırlıyoruz: Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman Kırmızı Soğan Turşumuzu yapmaya başlayalım, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 3-4 adet kırmızı soğan - isteğe bağlı çoğaltılabilir
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 adet küp şeker
Kırmızı Soğan Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Soğanlar soyulup istenilen şekilde kesilir
- Sıcak suya sirke, kaya tuzu ve şeker eklenerek karıştırılır
- Kavanoza soğanlar doldurulur ve üzerine sıcak sulu karışım dökülür
- Kapağı kapatılır ve oda sıcaklığına gelince serin bir yerde muhafaza edilir
- 15 gün bekletildikten sonra servis edilir
