Kışlık Hazırlıyoruz: Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi

Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman Kırmızı Soğan Turşumuzu yapmaya başlayalım, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kışlık Hazırlıyoruz: Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 3-4 adet kırmızı soğan - isteğe bağlı çoğaltılabilir
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 adet küp şeker

Kırmızı Soğan Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Soğanlar soyulup istenilen şekilde kesilir
  • Sıcak suya sirke, kaya tuzu ve şeker eklenerek karıştırılır
  • Kavanoza soğanlar doldurulur ve üzerine sıcak sulu karışım dökülür
  • Kapağı kapatılır ve oda sıcaklığına gelince serin bir yerde muhafaza edilir
  • 15 gün bekletildikten sonra servis edilir

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa