Kışlık Hazırlıyoruz: Pancar Turşusu Tarifi - 5 kilogramlık Kavanoz İçin
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Pancar Turşusunu hiç denemediyseniz, mutlaka deneyin. İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Pancar Turşusu Tarifi - 5g'lık Kavanoz İçin
Malzemeler:
- 5 kilogram pancar
- 1 litre üzüm sirkesi
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Sarımsak
Pancar Turşusu Nasıl Yapılır:
- Pancarlar yıkanır ve kabukları soyulur
- İstenilen şekilde doğranır
- Tencereye alınır ve üzerini örtecek kadar su eklenir
- Kaynayana kadar pişirilir
- Hafif sert olacak hale gelene kadar pişirilir
- Pişen pancarların suyu bir kenara ayrılır
- Turşu yapılacak kavanozun içerisine tuz, şeker ve sirke eklenir
- Sarımsaklar ince dilimlenip eklenir, Ardından pancarlar ilave edilir ve haşlama suyu üzerinden dökülür
- Ağzı sıkıca kapatılır
- 1 hafta bekletilir
Kışlık Pancar Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
