Kışlık Hazırlıyoruz: Fasulye Turşusu Tarifi

Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hele ki Fasulye Turşusu olmadan hiç olmaz. En sevilen turşular arasında olan Fasulye Turşumuzu yapmaya başlayalım o halde...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kışlık Hazırlıyoruz: Fasulye Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Fasulye Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 5 su bardağı su
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 avuç karanfil

Fasulye Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • Fasulyelerin kenarları alınır ve ikiye bölünür
  • Fasulyeler bir tencerede fazla yumuşatılmadan haşlanır
  • Haşlanan suda kaya tuzu eritilir
  • Soğuyunca sirke ilave edilir
  • Hazırlanan kavanozlara fasulyeler doldurulur
  • Sarımsaklar ve karanfiller istenilen şekilde yerleştirilir
  • Sirkeli karışım kavanozların üzerinden eklenir
  • Kapakları sıkıca kapatılır
  • 15- 20 gün güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilir, sonra tüketilebilir

Kışlık Fasulye Turşumuz Hazır!

AFİYET OLSUN...


Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa