Kışlık Hazırlıyoruz: Limon Turşusu Tarifi
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Peki ya Limon Turşusunu daha önce denemiş miydiniz? Tadını aldıktan sonra Limon Turşusunun gediklisi olabilirsiniz :) O zaman gelsin Tarif...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Limon Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 5 adet limon
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı su
- 1 adet limonun suyu
Limon Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Limonlar kabukları ile beraber iyice yıkanır
- Kurulandıktan sonra bıçak yardımı ile çizikler atılır
- Çiziklerin içerisi tuzla doldurulur
- Kavanoza yerleştirilir
- Limonların üzerine limon suyu ilave edilir
- Kalan kısımlar su ile tamamlandıktan sonra kapağı sıkıca kapatılır
- Çalkalanır ve güneş ışığından uzak bir yerde 15 gün muhafaza edilir
- Ara ara kavanozlar çalkalanır, İki haftanın sonunda tüketilebilir
Kışlık Limon Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
