Kışlık Hazırlıyoruz: Lorlu Kırmızı Biber Turşusu Tarifi
Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında gelen turşular çeşitleriyle ve lezzetleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Daha önce Lorlu Kırmızı Biber Turşusunun tadına baktıysanız mutlaka yapmak isteyeceksiniz. Bizden tarifi vermesi, sizden yapması ahdi bakalım kolay gelsin!
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Lorlu Kırmızı Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 400 gram tombul kırmızı biber
- 2,5 su bardağı lor peyniri
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 5-6 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 dal taze kekik
Lorlu Kırmızı Biber Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Biberlerin kapakları çıkarılır
- İç kısımlarındaki tohumlar temizlenir
- Ardından tüm biberler güzelce yıkanıp içleri temizlenir
- Lor peynirlerinin içine birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilip güzelce karıştırılır
- Temizlenen biberlerin içerisine bu lor peynirlerinden koyulur
- Güzelce sıkıştırılır
- Ardından kavanozlara dizmeye başlanır
- Kavanozun kenarlarına kekik yerleştirilir
- Her kavanozun içerisinde 2 parmak kadar boşluk bırakılır
- Ardından kaya tuzu kavanozlara pay edilir
- Sarımsaklar eklenir
- Üzerine sirke eklenip ve bir parmak boşluk kalmasına özen gösterilir
- Son olarak kavanozlara zeytinyağı aktarılır
- Kapakları sıkıca kapatılır ve buzdolabına kaldırılır
- Yaklaşık 7-10 gün arasında buzdolabında bekletildikten sonra kavanozdan çıkarılıp tüketilir
Kışlık Lorlu Kırmızı Biber Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
