Kışlık Hazırlıyoruz: Bamya Turşusu Tarifi

Bamya herkesin severek yiyebileceği bir sebze değil kabul. Ama ya turşusu...İnanın Bamya yemeyenler turşusunu bayıla bayıla yiyecek. O zaman gelsin Bamya Turşusu Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kışlık Hazırlıyoruz: Bamya Turşusu Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kışlık Hazırlıyoruz: Bamya Turşusu Tarifi

Malzemeler: 

  • Yarım kilo Girit bamyası
  • 10 diş sarımsak
  • 1 limon

Turşu Suyu İçin:

  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı kalın tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

Bamya Turşusu Nasıl Yapılıyor: 

  • DİKKAT! Bamya alınırken sümüksüz, kadife olmasına dikkat edilmeli
  • Küçük olması ya da büyük olmasıNI tamamen sizin tercihinize bırakıyoruz
  • Öncelikle bamyalar temizlenir, büyük bir kavanozun içine koyulur
  • Limon sıkılıp kavanozun içine atılır
  • Turşu suyu malzemeleri bir kapta karıştırılıp kavanozun içine dökülür
  • Ağzı sıkıca kapatılıp , 3 hafta serin ve kuru yerde saklanır

Kışlık Bamya Turşusu Hazır!

AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa