Kışlık Hazırlıyoruz: Bamya Turşusu Tarifi
Bamya herkesin severek yiyebileceği bir sebze değil kabul. Ama ya turşusu...İnanın Bamya yemeyenler turşusunu bayıla bayıla yiyecek. O zaman gelsin Bamya Turşusu Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Bamya Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilo Girit bamyası
- 10 diş sarımsak
- 1 limon
Turşu Suyu İçin:
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı kalın tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
Bamya Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- DİKKAT! Bamya alınırken sümüksüz, kadife olmasına dikkat edilmeli
- Küçük olması ya da büyük olmasıNI tamamen sizin tercihinize bırakıyoruz
- Öncelikle bamyalar temizlenir, büyük bir kavanozun içine koyulur
- Limon sıkılıp kavanozun içine atılır
- Turşu suyu malzemeleri bir kapta karıştırılıp kavanozun içine dökülür
- Ağzı sıkıca kapatılıp , 3 hafta serin ve kuru yerde saklanır
Kışlık Bamya Turşusu Hazır!
AFİYET OLSUN...
